Dry aged entrecôtes
Deze runderen leven in totale vrijheid op de Portugese Azoren. Hier leiden ze een rustig leven en grazen ze op zuivere en gezonde weiden. Het vlees is mooi dooraderd, botermals en heeft een
karaktervolle sublieme smaak. Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
€ 79,00*
Dit is één van de grootste en oudste vleesrassen ter wereld en is oorspronkelijk afkomstig uit de streek rond Charolles. Doordat ze een goede vleestoename hebben en een lage vetvorming is het vlees relatief mager en stevig. Het is licht gemarmerd en heel smaakvol. Op de uitgebreide vlaktes in de Auvergne voeden ze zich hoofdzakelijk met grassen, kruiden en luzerne wat de smaak en malsheid alleen maar ten goede komt.Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt
€ 68,00*
Runderen die opgegroeid zijn in Tjechië, waar ze grazen op uitgestrekte weilanden en bijgevoederd worden met mais en gerst. Door deze voeding en stressloze omgeving heeft het vlees een bijzondere en krachtige smaak. Het vlees is sterk dooraderd.Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
€ 58,00*
Geteeld op Kempische bodem en bekend om zijn imposante spiermassa. Het Kempisch wit-blauw heeft vrijwel geen marmering en een dichte structuur.Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
€ 59,00*
Dit ras is afkomstig uit de Franse Jura en wordt nu voornamelijk in de Savoie gekweekt. Oorspronkelijk was dit een melkveeras, maar door de sterke gespierdheid zijn ze ook zeer geschikt als vleesras bevonden. Het vlees is altijd mooi dooraderd met vet en donker van kleur. De smaak is kruidig en boterachtig.Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
€ 65,00*
Robuuste runderen met een kastanje-bruine kleur afkomstig uit de Spaanse regio Galicië, waar ze op uitgestrekte weilanden grazen langs de Atlantische Oceaan. Dit geeft het vlees een ietwat zilte smaak. De runderen voeden zich het hele jaar door uitsluitend met gras, kruiden en klaver. Doordat ze de karakteristieke smaken van de voeding en omgeving hebben kunnen opnemen krijgen ze na rijping een complexe smaak met toetsen van boter en kruiden. Het vlees is sterk gemarmerd.Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
€ 75,00*
Deze runderen zijn afkomstig uit de Alpen met zijn vele grassoorten en Alpenkruiden. Dit resulteert uiteraard ook in de uitzonderlijke smaak. Simmental vlees heeft een fijne structuur, een mooie vetmarmering en een zachte, karaktervolle smaak.Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
€ 58,00*