Rubia Gallega Spanje - 6 weken gerijpt

€ 75,00*

Inhoud: 1 Kilogram
Productinformatie "Rubia Gallega Spanje - 6 weken gerijpt"
Robuuste runderen met een kastanje-bruine kleur afkomstig uit de Spaanse regio Galicië, waar ze op uitgestrekte weilanden grazen langs de Atlantische Oceaan. Dit geeft het vlees een ietwat zilte smaak. De runderen voeden zich het hele jaar door uitsluitend met gras, kruiden en klaver. Doordat ze de karakteristieke smaken van de voeding en omgeving hebben kunnen opnemen krijgen ze na rijping een complexe smaak met toetsen van boter en kruiden. Het vlees is sterk gemarmerd.

Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.


- Leg de entrecote op een ingevette bakplaat in de oven gedurende 50 minuten op 50°C.
- Bak daarna kort en hevig in een braadpan of grill, laat enkele minuutjes rusten.