How it all started...1959 - Ekeren Centrum 
Kruidenierszaak

Grootvader Alex Sysmans en grootmoeder Lisa openden beide een kruidenierszaak in centrum Ekeren. 2 identieke zaken op nog geen 200 meter van elkaar, beide met een totaal ander cliënteel. Lisa richtte zich vooral op de lokale buurt, terwijl Alex zich focuste op het beleveren van DKW aan de scheepvaart. Hier hebben ze jarenlang elk hun eigen ding gedaan.


1971 - Pas Geel
Super Sysma

Lisa en Alex verhuisden samen met hun 2 kinderen naar de Pas in Geel. Daar openden ze een supermarkt met vleesafdeling van ca. 800m2, genaamd ‘Super Sysma’.

1987 - Pas Geel
Slagerij Sysmans

Zoon Frank Sysmans neemt de zaak samen met zijn vrouw Chris De Pooter over. Super Sysma verdwijnt en vlak naast deze voormalige supermarkt, op de huidige locatie, openen ze een vleeswinkel. Slagerij Sysmans was geboren. 

Vleeswinkel
2009 - Pas Geel
Vishandel Sysmans
Familie Sysmans was klaar voor iets nieuws: nl. een uitbreiding waarmee ze een totaalaanbod voor fijnproevers konden bieden. Ze openden een moderne viswinkel naast hun slagerij en zoon Jeroen ontpopte zich tot echte viskoning. 

2016 - Pas Geel
Verswinkel Sysmans

Vanwege de opkomende gezondheidstrend wordt de vraag naar gezonde maaltijden, salades, ontbijten, … alsmaar groter. Familie Sysmans beslist daarom in 2016 om naast hun viswinkel een verswinkel te openen waarin dochter Jolien haar bijnaam van 'queen of salads' dagelijks waarmaakt. 
Hier bieden ze dagelijks een ruim aanbod aan verse lunchsalades, wraps, soepen, bereide maaltijden, vegetarische gerechten, maaltijdsoepen, yoghurtbowls, chiabowls, smoothies, gezonde sapjes, huisgemaakte granola en een uitgekiend aanbod vers fruit en groenten. 

What's next??


Alle ingrediënten voor vlees, vis en vers onder hetzelfde dak. Familie Sysmans maakt de cirkel rond en met hun zin voor innovatie en groei liggen nieuw projecten binnen handbereik. 
To be continued... ;-)!