Montbéliard Frankrijk - 6 tot 8 weken gerijpt
Productinformatie "Montbéliard Frankrijk - 6 tot 8 weken gerijpt"
Dit ras is afkomstig uit de Franse Jura en wordt nu voornamelijk in de Savoie gekweekt. Oorspronkelijk was dit een melkveeras, maar door de sterke gespierdheid zijn ze ook zeer geschikt als vleesras bevonden. Het vlees is altijd mooi dooraderd met vet en donker van kleur. De smaak is kruidig en boterachtig.
Waarom gerijpt vlees?
Hoe langer vlees rijpt, hoe meer smaak het krijgt. De rijping gebeurt in onze koude rijpingskamer waar de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal is om het rijpingsproces te bevorderen. Tijdens deze rijping verliest het vlees vocht, waardoor het een intensere smaak krijgt en malser wordt.
- Leg de entrecote op een ingevette bakplaat in de oven gedurende 50 minuten op 50°C.
- Bak daarna kort en hevig in een braadpan of grill, laat enkele minuutjes
rusten.