Everything gets better with time
Bereidingstips
Leg de entrecôte op een ingevette bakplaat in de oven gedurende 50 minuten op 50°C.
Bak daarna kort en hevig in een braadpan of grill, laat enkele minuutjes rusten en serveer.
Ontdek meer over de beschikbare rassen
Kempisch wit-blauw - 9 weken gerijpt
Holsteiner Tjechië - 6 tot 8 weken gerijpt
Rubia Gallega Spanje - 6 weken gerijpt
Black Angus Azoren - 6 à 8 weken gerijpt
Charolais Frankrijk - 6 weken gerijpt
Chianina Italië - 6 weken gerijpt
Runderen afkomstig uit Toscane, meerbepaald uit Valdichiana, de vruchtbare vallei tussen Arezzo en Chiusi waar de Chianina-rivier stroomt. Dit ras staat bekend voor zijn verbluffend uiterlijk (lange romp, meer dan 2 meter hoog) en zijn fijne smaak. Door de natuurlijke begrazing in de valleien en aanvullend voedsel zoals maïs en meer uit deze regio, hebben ze een sublieme en fijne smaak. Het vlees van deze runderen is vet- en cholesterolarm.
Simmental Oostenrijk - 6 weken gerijpt
Deze runderen zijn afkomstig uit de Alpen met zijn vele grassoorten en Alpenkruiden. Dit resulteert uiteraard ook in de uitzonderlijke smaak. Simmental vlees heeft een fijne structuur, een mooie vetmarmering en een zachte, karaktervolle smaak.
Aubrac Frankrijk - 6 weken gerijpt
Dit oude ras wordt vooral gekweekt ten zuiden van het Centraal Massief in Frankrijk. Ze grazen op hoogweides vol grassen en wilde kruiden. Dit levert een superieur ras. Het vlees is mals, mooi gemarmerd, kruidig, met een verfijnd karakter.
Limousin Frankrijk - 6 weken gerijpt
Dit is wellicht één van de bekendste vleesrassen en is afkomstig uit het Centraal Massief in Frankrijk, de streek rond Limoges. De dieren kregen er de tijd om te grazen en te groeien op uitgestrekte weides. Zonder stress eten ze enkel natuurlijke voeding: grassen, wilde kruiden en bloemen, hooi uit de streek. Het vlees is licht gemarmerd, heeft een stevige en licht vezelige structuur en is erg sappig en mals.
Montbéliard Frankrijk - 6 à 8 weken gerijpt
Dit ras is afkomstig uit de Franse Jura en wordt nu voornamelijk in de Savoie gekweekt. Oorspronkelijk was dit een melkveeras, maar door de sterke gespierdheid zijn ze ook zeer geschikt als vleesras bevonden. Het vlees is altijd mooi dooraderd met vet en donker van kleur. De smaak is kruidig en boterachtig.
Wagyu Kobe Japan - niet gerijpt - A5+
De ’Rolls-Royce’ of de ‘kaviaar’ van het rundsvlees. Wagyu is een van oorsprong Japans zwart runderras. Het vee mag enkel zuiver water drinken en moeten gevoed worden met granen zoals rijst stro, maïs, gerst en andere granen. Het is de smaak en de marmering met shimofuri vet, wat smelt bij hoge temperatuur wat het vlees uniek maakt.