How it all started…

…met een simpele kruidenierszaak in Ekeren centrum. Benieuwd naar onze geschiedenis én onze toekomst? Je ontdekt het hier.  

Opstart kruidenierszaak

1959 – opstart kruidenierszaak (Ekeren)

Onze grootouders Alex (Sysmans) en Lisa openden allebei een kruidenierszaak. Maar, concurrenten noemden ze elkaar niet, ook al lagen ze nog geen 200 meter van elkaar.

Grootmoeder Lisa richtte zich vooral op de lokale particulier. Grootvader Alex focuste zich op het beleveren van DKW aan de scheepvaart. Dat hebben ze jarenlang met passie en liefde gedaan.

Super Sysma

1971 – Super Sysma (verhuis naar Geel)

Onze grootouders verhuisden met hun twee kinderen naar de Pas in Geel. Daar openden ze samen “Super Sysma”, een supermarkt met een vleesafdeling van circa 800m². 

Vleeswinkel oude foto

1987 – Generatie twee opent vleeswinkel

Frank Sysmans neemt samen met zijn vrouw Chris De Pooter het familiebedrijf over. Super Sysma verdwijnt en verhuist naar het gebouw ernaast. Ze openen een vleeswinkel “Slagerij Sysmans” op onze huidige locatie. 

Viswinkel

2009 – Opening viswinkel

Onze grootouders verhuisden met hun twee kinderen naar de Pas in Geel. Daar openden ze samen “Super Sysma”, een supermarkt met een vleesafdeling van circa 800m². 

Verswinkel

2016 – Opening verswinkel

Mensen zijn alsmaar bewuster van wat ze eten, en daarom beslist Sysmans om een derde winkel te openen die inspeelt op de opkomende gezondheidstrend. Jolien (derde generatie) krijgt haar bijnaam “queen of salads” vanwege de dagdagelijkse (en ondertussen zeer populaire) salades.

In de verswinkel vind je een ruim aanbod aan verse lunchsalades, wraps, soepen, bereide maaltijden, vegetarische gerechten, maaltijdsoepen, yoghurtbowls, chiabowls, smoothies, gezonde sapjes, huisgemaakte granola en een uitgekiend aanbod vers fruit en groenten.

Groepfoto generatie Sysmans

Vandaag: maken we jouw verse gerechten

Ondertussen staan we in de Kempen bekend voor onze winkels en onze specialisatie in catering. Dagelijks bereiden we verse, overheerlijke gerechten en werken we met de beste ingrediënten. 

Schotel met gestoofde groenten

Morgen: bouwen we verder aan de toekomst

En daar hebben we extra handen voor nodig. Wil jij werken met verse ingrediënten, toffe collega’s en in gezellige winkels?